Vezelrijke snack met chocolade en pindakaas
Ingrediënten
• 20 dadels
• 2 eetlepels chiazaad
• 2 eetlepels psylliumvezels
• 2 grote eetlepels 100% pindakaas (met stukjes)
• 3 eetlepels kokosolie
• 2 grote eetlepels cacaopoeder
• 1 eetlepel honing
Optioneel: 1 eetlepel zonnebloempitten, pompoenpitten of kokosschaafsel.
Bereiding
1. Week de dadels 10 minuten in warm water. Giet bijna al het water af en pureer de dadels met een staafmixer.
2. Meng de chiazaadjes en psylliumvezels erdoor en roer goed.
3. Bekleed een platte schaal of muffinvorm met bakpapier. Druk het mengsel stevig op de bodem.
4. Meng de pindakaas met 1 eetlepel gesmolten kokosolie en verdeel dit over de dadelbodem.
5. Smelt de resterende kokosolie en roer dit met de honing en cacao tot een gietbaar mengsel. Voeg eventueel wat extra kokosolie toe als het te dik is.
6. Giet de chocoladelaag over de pindakaaslaag en strijk glad.
7. Strooi eventueel wat pitten of kokosschaafsel bovenop.
8. Laat minimaal 1 uur opstijven in de vriezer of 3 uur in de koelkast.
Snijd in kleine blokjes en geniet ♥︎
